Çene yüz bölgesinde önemli bir bölümdür. Çene estetiği uygulamaları ile yüzün profiline daha uyumlu profilden daha güzel görünen çene konturları oluşturmak hedeflenir. . Genellikle burun estetiği ile planlansa da tek başına da işlemler yapılmaktadır.
Çene estetiğinde, çene ucunun ileride veya geride durması, çene ucunun yüksekliği ile ilgili problemler giderilir.
Çene Estetiği Adayları
Çene estetiği; düzleşmiş çene, çene kayması veya çene asimetrisini düzeltebilir. Sağlık sorunu olmayan, aktif hastalığı olmayan herkese uygulanabilir. Yüz özelliklerine kıyasla çok küçük ve geride duran bir çene, burnun uzun ve alın bölgesinin önde görünmesini neden olabilir. Genellikle küçük veya geride çene yapısına sahip bir hastanın yüz oranını dengelemek için çene dolguları, yağ enjeksiyonları veya implantları kullanabilir
Çene Estetiği Sonrası İz Kalır mı?
Çene estetiğinde cerrahi ise genellikle ağız içinden yapıldığı için görünür bir iz kalmaz. Bazı hastalarda bu teknik uygun olmadığında çene altında karşıdan görülmeyen ince çizgi şeklinde izler kalmakta ve 1 yılda belli belirsiz hale gelmektedir..
Çene Estetiği Öncesi
Çene estetiği ameliyatları genellikle tek başına nadiren uygulanır ve genelde kombine prosedürlerde karşımıza çıkmaktadır. Genel anestezi ile yapıldığı için her genel anestezi öncesi uygulanması gereken prosedür bu işlemde de geçerlidir. Gerekli kan tahlillerini yapılması zorunludur. Hasta 10 gün öncesinden kan sulandırıcı ilaç ve gıdalardan uzak durmalıdır. Sigara kullanıyorsa 2 – 3 hafta öncesinden bırakmalıdır. Hasta 1 gün hastanede kalmaktadır.
Çene Estetiği Sonrası
Hastalar anestezi sonrası 1 gün hastanede kalmaları gerekmektedir. İşleme bağlı hafif ağrılar olmakta ve ağrı kesiciler ile bu süreç oldukça konforlu geçirilmektedir. Birkaç gün istirahat sonrası sosyal hayat dönüş mümkündür. Bir kaç hafta sonra şişler ve ödemler gerileyince kontürler daha da ortaya çıkmaktadır.